FoodingΜια ρόδινη ιστορία

4 Δεκ, 20180

Η παράδοση λέει πως  σπάμε το ρόδι την παραμονή πρωτοχρονιάς, αλλά εμείς στην Elviart σπάμε… την παράδοση και το ρόδι στις αρχές του Δεκέμβρη για ένα γούρικο, γιορτινό μήνα!

Από πού ξεκίνησε, όμως, η παράδοση για το ρόδι;

Ερχόμενο από τη μακρινή Περσία, όταν το δοκίμασαν οι αρχαίοι Έλληνες το αγάπησαν και το αφιέρωσαν στην προστάτιδα του γάμου, θεά Ήρα. Η θεά Αφροδίτη, επίσης, προσέφερε ρόδι στους αγαπημένους της. Είθισται να το σπάμε την παραμονή Πρωτοχρονιάς, για μία γούρικη νέα χρονιά, όπως και οι νεόνυμφοι το σπάνε στο κατώφλι το σπιτιού τους για έναν ευτυχισμένο, καλότυχο βίο!

Στην καθημερινότητά τους, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το προτιμούν γιατί είναι δύσκολο στο καθάρισμά του. Όμως, αξίζει τον κόπο!

Το ρόδι είναι φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E, σίδηρο, κάλιο, υδατάνθρακες, μεταλλικά στοιχεία και φυτικές ίνες, με αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες!

Χάρη στην ιδιαίτερα δροσιστική γεύση του, είναι ιδανικό για σαλάτες και ανατολίτικες γεύσεις που συνδυάζονται τέλεια με πίτες Elviart!

Και εάν μάλιστα φτιάξετε μαρμελάδα ρόδι και την αλείψετε σε μία πίτα Elviart, τότε η απόλαυση δεν θα είναι απλή τύχη, αλλά σίγουρη συνταγή!

Αφήστε μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με * συμπληρώνονται υποχρεωτικά.

error: Content is protected !!